Papa Roach

Tre månader var kanske en lite längre bloggpaus än jag hade tänkt mig men så kan det bli ibland.

Jag hoppar direkt till Papa Roach-konserten med VIP-träff som jag var på.

Jag hade beställt tågbiljett så jag skulle vara framme i Stockholm i god tid. På grund av tågurspårningen som var tidigare i veckan hade SJ planerat om färdvägen att gå förbi Västerås istället för Katrineholm och resan kunde ta upp till en timme längre tid än normalt.

Direkt jag hade satt mig på bussen insåg jag att porträttet jag hade tänkt ta med och lämna som gåva till Jacoby Shaddix låg kvar hemma på köksbordet och det fanns inget tidsutrymme för att åka tillbaka för att hämta det. Jag målade ju ett porträtt på Jacoby tidigare i sommar men eftersom jag lärt mig ganska mycket sedan det målades passade jag på att tvätta det och måla om så skuggorna blev mjukare och djupare. Det blev definitivt mer 3d-känsla över det hela. Så här blev det när jag var klar:

Jacoby akvarell

Jacoby akvarell

Eva mötte upp på Centralen och eftersom vi var ganska hungrig så började vi vårt äventyr med att gå och äta på McDonalds.

När vi var nöjda tog vi tunnelbanan hem till Eva för att lämna av min packning och vi begav oss ganska snart iväg mot Tyrol (Gröna Lund).

Klockan fyra kom det två killar och började pricka av oss och gav oss våra VIP-pass. Vi fick instruktioner om att vi inte själva fick fota något under VIP-träffen utan de skötte all fotografering och vi fick inte heller ta med oss prylar in för signering utan vi skulle få varsin plansch som var signerad av alla medlemmarna. Jag tog dock mod till mig och berättade att jag hade ett tatuerat porträtt av Jacoby och att jag väldigt gärna skulle vilja ha den signerad för att tatuera in och det trodde de inte skulle vara något problem.

Vi fick vänta en halvtimme till, dels för att det var 3 personer som var sena, varav en inte dök upp alls och dels för att Papa Roach fortfarande höll på med Soundcheck. När vi fick komma in fick vi ställa oss i kö och gå fram till medlemmarna en eller två i taget, beroende på om man hade sällskap med sig. Innan var jag ganska nervös men när vi väl kom in och träffade killarna så visade det sig att de var hur trevliga som helst, glada och välkomnande så nervositeten försvann.

Jag fick min autograf och pratade några ord med varje. Jacoby kramade alla fans medan de andra hälsade i hand. Jag önskar jag hade kommit på något intelligent att säga till varje medlem men det var lite stiltje i huvudet så att säga.

Jacobys autograf

Jacobys autograf

Jag och Papa Roach

Jag och Papa Roach

Vi fick var sin signerad plansch, en kopia på Jacobys handskrivna text till Leader of the Broken Hearts och en dekal och sedan fick vi ställa oss och vänta tills alla hade träffat bandmedlemmarna för att i samlad tropp åter gå ut och ställa oss för att vänta på insläppet som skulle vara klockan 18. Vi som hade VIP-kort fick dock förtur i kön så vi blev insläppta först av alla.

Det var en ganska liten och trevlig lokal och jag och Eva fick tag i jättebra platser precis bredvid ett träräcke. Räcket var ganska brett så man kunde sitta ner och vila sig mellan varven. Inte förrän åtta drog det första förbandet igång. Det var ett finskt band som jag inte uppfattade namnet på. Ganska unga killar, de såg ut att vara 17-18 år sisådär. Dåligt ljud men ganska bra musik. De spelade i en halvtimme och sedan fick vi vänta igen medan de ställde iordning scenen för nästa förband.

Det var ett engelskt band som heter Glamour of the Kill. Det märktes att det var ett band som spelat ett tag för det var ett helt annat ljud och ett proffsigare framträdande. De var riktigt bra och spelade också i ungefär en halvtimme. Återigen en halvtimmes väntan innan kvällens huvudnummer drog igång.

Klockan tio började Papa Roach spela och det var en helt fantastisk spelning. Jag filmade två hela låtar men jag har bara hunnit ladda upp en av dem på youtube ännu.

En och en halv timme höll de på och Jacoby stod inte stilla i många sekunder. Han var flera gånger långt ute i publiken och sjöng. En fantastisk spelning. Halv tolv var de klara och vi började röra oss mot utgången. Evas man Lasse var snäll och hämtade oss så vi slapp åka tunnelbana hem mitt i natten.

Under konserten fick jag ett sms från SJ att mitt tåg var inställt så när vi kom hem till Eva vid halv ett drog jag igång datorn och beställde en biljett på Swebuss istället.

Halv tre kom vi isäng och jag sov hårt ända till klockan sex. Sju var det dags att bege sig till bussen och Lasse var snäll och skjutsade ännu en gång. Tack Eva och Lasse för gästvänligheten!

Halv två var jag hemma i Karlstad och gick då vägen förbi tatueraren och fick autografen förevigad.

Jacoby-tatuering

Jacoby-tatuering

Nägot att minnas under mörka höst- och vinterkvällar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s