It´s only love

Sedan jag köpte basen för två månader sedan har jag lärt mig massor. Jag började med att köpa en bok som heter Spela elbas. Boken innehåller 45 låtar och med boken följer en dvd med lektioner till varje låt samt en cd med alla låtarna (i specialarrangemang) utan bas i mp3-format. Låtarna har jag laddat in i telefonen som jag har kopplat till förstärkaren så att jag kan höra låten och basen samtidigt. Det har varit fantastiskt roligt att lära sig spela på det här sättet. Det gick ju ganska fort att lära sig spela enkla komp till ett antal låtar.

Vid sidan av detta har jag med hjälp av en annan bok, Stora Musik Guiden, lärt mig grundläggande musikteori. Jag tycker det är väldigt intressant, som ett eget språk som berättar exakt hur musiken är uppbyggd.

Nu har jag lärt mig de 30 första låtarna och tycker att det är roligare att spela med i de riktiga låtarna så just nu håller jag på att öva mig på It´s only love med Bryan Adams och Tina Turner. Jag hoppas kunna spela den ihop med min kusin i sommar, vi får se hur det går. Så här ser tabben ut:

It´s-only-love2

Jag gjorde häromdagen en inspelning för att höra hur det låter:

It´s only love

Det är framför allt det inringade området som jag fortfarande har lite svårt att få till, men det är bara att fortsätta öva så ska jag nog få ordning på det.

It´s-only-love3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s