VR-avatar

Det har hänt en hel del de senaste veckorna. På min lediga tid har jag gått med i ett team som bygger ett VR-spel. Jag kan inte berätta så mycket om det men det är riktigt kul och utvecklande! Mina teammedlemmar är jäkligt duktiga och det är så spännande att se 3D-modellerna få liv. Det kommer bli ett väldigt roligt spel.

Vi har i alla fall pratat om att ha en avatar i spelet och i samband med det sökte jag högt och lågt efter hur man skulle kunna koppla ihop en karaktär med VR-riggen. Den information jag hittade pekade alla på en asset som heter Final IK. Så den har jag investerat i och sitter nu och experimenterar med i min skogsmiljö.

Så i videon är jag då alltså i sommarstugan och utför lite yogaövningar (eller inte hahaha). Helt ärligt ser det inte riktigt klokt ut och modellen trippar hela tiden på tå så jag tror att jag måste tweeka höjden och/eller positionen på de punkter som länkar ihop modellen och VR-riggen.  Modellen har jag genererat i Autodesks Character Generator, riggad och klar.

Det ser särskilt kocko ut under tiden man tar av och på Headsetet. Men en kul idé!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s