Viveport VR och VR i allmänhet

När jag har startat Viveport den senaste tiden har jag fått meddelande om att jag är i behov av att uppdatera så idag tänkte jag att det väl var dags att göra det då (jag hade inte uppdaterat sedan jag köpte HTC Vive-grejjerna för ett år sedan). När jag hade gjort det upptäckte jag att det fanns lite nya funktioner, bland annat Viveport VR.

Man kan inte säga annat än att Valve är jäkligt duktiga på att skapa snygga miljöer i VR. Jag passade på att ta en rundtur bland några av de VR-spel som finns tillgängliga via Viveport och tog för skojs skull en screencapture av upplevelsen. Så här är den, komplett med mina Aaah, Ooooh och Woah 😉

 

2017-09-16 12.23.03.jpgJag måste säga att spelutvecklingskursen plus ny dator och HTC Vive är den bästa investering jag någonsin gjort. Det senaste dryga året har varit extremt utvecklande för mig. Och jag har sååååå otroligt mycket roligt kvar att lära mig!

tgj_goose_pink_trans

 

 

 

En annan sak som varit fantastiskt kul är att jag hittade The Great Journey som är ett projekt som syftar till att samla människor som är intresserade av att lära sig mer om VR och AR. Sedan jag började gå på deras veckoträffar har jag fått flera nya väldigt intressanta och trevliga vänner, inte minst spelteamet som jag joinade. Så kul att umgås med människor som tycker VR är lika roligt som jag gör!

Idag har jag tänkt kika på hur man gör ett tangentbord i VR. Jag vet att det finns assets att ladda ner från Unity-shopen så jag ska börja kika på dem och se om någon av dem går att modifiera så utseendet blir precis så som jag har en vision om. Plan B är att försöka snickra ihop ett själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s