Vem? Vad? Hur?

Ja, vem är det egentligen som äger den här bloggen?

Jag heter Sussi, bor i Karlstad och jobbar som Teknisk illustratör/Animatör/VR-utvecklare och jag älskar att jobba med att skapa visuella miljöer i 2D,  3D och VR.

För fem år sedan började jag intressera mig för 3D-modellering och har sedan dess gått några kurser i modellering och animation i både Blender och 3ds Max. Hösten 2016 gick jag en kurs i spelutveckling och det var så himla kul att jag bara har fortsatt. Våren 2017 var det hög tid att köpa ny dator och då passade jag på att också köpa VR-glasögon, HTC Vive. Jag sitter ofta på min fritid och utvecklar 2D-animationer och små spel och applikationer, främst i VR, för att lära mig mer.

Jag är också medlem i ett VR Community som finns här i Karlstad, The Great Journey (TGJ). Det är ett projekt som syftar till att samla människor som är intresserade av att lära sig mer om VR och AR. Om du bor i närheten av Karlstad och är intresserad av VR kan jag varmt rekommendera att göra ett besök på någon av våra veckoträffar. Hör av dig om du vill veta mer.

Genom TGJ har jag fått möjligheten att gå med i ett spelteam som utvecklar ett multiplayer spaceshooter-spel i VR, inspirerat av de gamla rymdskjutarspelen i 2D från 80-talet. Det är otroligt givande och utvecklande. I projektet står jag för det visuella, skapar 3D-modeller, bygger miljöer, skapar info-graphics, texturer, animationer och ser till att färgsättningen stämmer med temat. Jag fuskar lite med programmering också men det mesta får mina team-kollegor göra eftersom de är så himla duktiga på det. Det är en fantastiskt rolig känsla att se sina 3D-modeller få liv i en VR-miljö!

I den här bloggen skriver jag om alla kreativa projekt jag jobbar med privat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s